تاریخ : يکشنبه 17 فروردين 1399
کد 75

سنگر بی‌نام و نشان آخرین گروه مدافعان سلامت در ایستگاه ابدی

این روزها در کنار فعالیت اثربخش پزشکان، پرستاران و کادر پزشکی به‌عنوان مدافعان سلامت در خط حمله نبرد با ویروس کرونا، سربازان بی‌نام و نشانی هم هستند که در ایستگاه آخر خادمان سلامت مردم بوده و تلاش‌های طاقت‌فرسایی انجام می‌دهند.

همیشه رسم است، زحمات کسانی دیده شود که در خط مقدم نبردها حضور دارند و کمتر به تلاش نیروهای پشتیبان و امدادرسان  توجه و یا اشاره می‌شود.

این روزها در کنار فعالیت اثربخش پزشکان، پرستاران و کادر پزشکی به‌عنوان مدافعان سلامت در خط حمله نبرد با ویروس کرونا،  سربازان بی‌نام و نشانی هم هستند که در ایستگاه آخر خادمان سلامت مردم بوده و تلاش‌های طاقت‌فرسایی انجام می‌دهند.

کار این گروه زمانی آغاز می‌شود که بنا به دلایلی کار درمان ناموفق می‌شود و بیماران کرونایی چشم از جهان خاکی فرو می‌بندند.

با توجه به دستورالعمل دفن و کفن متوفی‌ها کار آخرین گروه مدافع سلامت آغاز می‌شود که آخرین حلقه اتصال به زنجیره محافظتی می‌باشد.

اکبر نادی، رئیس دانشکده علوم پزشکی سراب در این زمینه به خبرنگار فارس در سراب اظهار داشت: تاکنون هفت نفر در شهرستان سراب به‌دلیل بیماری کووید ۱۹ جان باختند و دفن آنها با رعایت موازین بهداشتی و دستورالعمل‌های ابلاغی از طرف وزارت بهداشت و درمان صورت می‌گیرد.

وی افزود: بلافاصله بعد از اعلام درگذشت بیمار همکاران حوزه بهداشت که در این موضوع آموزش دیده و مجرب هستند، فرآیند دفن و کفن را انجام می‌دهند.

رئیس دانشکده علوم پزشکی سراب یادآور شد: برای رعایت مسائل شرعی در تعامل و هماهنگی با سازمان تبلیغات اسلامی هستیم و مشاور مذهبی بیمارستان به‌صورت تمام وقت در این زمینه فعالیت می‌کند.

نادر عظمایی مسوول تدفین درگذشتگان در مرکز بهداشت سراب تصریح کرد: در فرآیند کفن و دفن  با تیم مشترک آرامستان کار را شروع می‌کنیم؛ با کاور مخصوصی پوشانده شده و بعد از طی مسائل شرعی که با نظارت روحانی بیمارستان و آرامستان صورت می‌گیرد و بعد از آهک‌ریزی قبر و رعایت ارتفاع دفن صورت می‌گیرد.

وی افزود: تمام فرآیند با نظارت کامل صورت می‌گیرد و با معدوم‌سازی وسایل شخصی بیمار و توجیه کامل نزدیکان متوفی و برانکارد و آمبولانس بعد از حمل متوفی به صورت علمی و بهداشتی ضدعفونی صورت می‌گیرد.

به هر حال باید قدردان این آخرین مدافعان سلامت بود که با وجود دیده نشدن فعالیت دقیق آنها موجب قطع چرخه انتقال می‌شود، چرا که کوچک‌ترین بی‌توجهی و اهمال در آخرین ایستگاه کرونایی‌ها می‌تواند عوارض جبران ناپذیری به سلامت جامعه وارد کند.

*خبرگزاری فارس