تاریخ : پنجشنبه 25 مرداد 1397
کد 8

دکتر ابهری عنوان کرد:

ارتقاءخدمات در حوزه سلامت منوط به عزم و توجه همگانی است

در کشورهای پیشرفته بیشترین سرمایه‌گذاری بر روی پیشگیری است در حالی که در کشور ما بیشتر بر روی درمان تمرکز شده است.

به گزارش وبدا سراب به نقل از فارس:دکترعلیرضا ابهری  در نخستین مجمع سلامت شهرستان سراب اظهار داشت: 20 درصد از کل شرایطی که مربوط به بحث سلامت می‌شود در اختیار و حیطه وظایف وزارت بهداشت و درمان است و 80 درصد مابقی بر عهده خود مردم، ادارات و نهادهای دیگر است.

رئیس دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی سراب گفت: باید به حوزه سلامت؛ توجه ویژه‌ای از طرف مردم و نهادهای دولتی، عمومی و مردم نهاد صورت گیرد، چرا که سلامت موضوعی همگانی و اجتماعی است.

وی ادامه داد: بالغ بر 90 درصد مرگ و میرها مربوط به بیماری‌هایی مثل سرطان، فشار خون، دیابت، حوادث رانندگی بوده که قابل پیشگیری است و بیشتر علت‌ها ناشی از کم تحرکی، عدم مراعات رژیم غذایی مناسب، عدم رعایت قوانین و مقررات است.

ابهری یادآور شد: 54 درصد از ایرانی‌ها دچار فشار خون بالا هستند و این موضوع خوشایندی نیست بیش از 21 درصد از دانش آموزان پسر و دختر دچار چاقی شکم هستند و در خود شهرستان سراب 32.7 درصد دچار اضافه وزن، 33.4 درصد دچار کم تحرکی، 34 درصد عادات غذایی نامناسب و 20 درصد دچار چربی خون بالا هستند که زمینه ساز بسیاری از بیماری‌ها و از جمله بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود و وقتی حوزه سلامت به این موضع ورود پیدا می‌کند که شخص سلامتی خود را از دست داده است.

دبیر مجمع سلامت شهرستان سراب خاطرنشان کرد: در کشورهای پیشرفته بیشترین سرمایه‌گذاری بر روی پیشگیری است در حالی که در کشور ما بیشتر بر روی درمان تمرکز شده است؛ آگاهی باید اولویت اول ما تبدیل شود و زمانی برای سلامت بودن اقدام کنیم که دچار بیماری نشده باشیم و در این قضیه تک تک فراد و نهادهای دخیل هستند.

وی گفت: در شهرستان سراب با وجود دارا بودن آب و هوای سالم آمار مشکلات قلبی و عروقی بالاست و جای تاسف دارد، باید از خودمان شروع کنیم، مطمئنا اگر مسائل بهداشتی رعایت شود هزینه درمان و آمار مرگ و میر پایین خواهد آمد.

ابهری اضافه کرد: هر چقدر امکانات درمانی و بهداشتی بیشتر شود به هدف نخواهیم رسید مگر با فرهنگ‌سازی در بحث خود مراقبتی و آموزش‌هایی که در این زمینه وجود دارد دانشکده علوم پزشکی به جد ورود پیدا کرده و اجرای این طرح نیازمند همکاری مردم مسوولان و تمام همشهریان است این امر محقق نخواهد شد مگر اینکه در قبال سلامتی خود و جامعه مسوول بدانیم و آن را به تمام جامعه تسری بدهیم.

وی گفت: از عمده خدمات حوزه سلامت در دانشکده علوم پزشکی، شروع و اجرای خود مراقبتی سازمانی، شناسایی و تربیت سفیران سلامت در مدارس، شناسایی 810 نفر رابط سلامت محلات، نیازسنجی مشکلات سلامت، تشکیل تیم‌های سلامت و هیات امنا، آموزش همگانی در زمینه سلامت می‌توان اشاره کرد.